Czym palicie w Waszych domach? Temat ogrzewanie
Poruszamy tutaj kwestie remontów, budowy i aranżacji domów. Rozmawiamy też o ogrodzie i wymieniamy się poradami dotyczącymi dbania o przydomową zieleń.
- Klementyna-84
Czym palicie w Waszych domach? Temat ogrzewanie
Post autor: Klementyna-84 »
Ciepły dom to taki, który kojarzy mi się z dzieciństwem - bezpieczeństwem i spokojem dmowego ogniska... Z racji tego, że za kilka miesięcy przeprowadzam się na wieś, jestem na etapie wyboru systemu ogrzewania. Czym palicie w Waszych piecach? Ekogroszkiem, drewnem, czy innym materiałem?
Re: Czym palicie w Waszych domach? Temat ogrzewanie
Post autor: doska »
Zaczynam od drewna, a kończy się na ekogroszku. Jakoś tak od zawsze było i nie będę tego zmieniać. Dodam jedynie, że sporo czytam, sporo się interesuję i w razie czego, zawsze wiem, co wybrać i dlaczego. Nie, żebym nie chciała uwierzyć w Wasze poglądy, ale jednak, sama też sprawdzam, co mogę mieć i dlaczego. Na pewno zbiornik jest mi potrzebny.Klementyna-84 pisze: ↑01 lis 2021, 9:43 Ciepły dom to taki, który kojarzy mi się z dzieciństwem - bezpieczeństwem i spokojem dmowego ogniska... Z racji tego, że za kilka miesięcy przeprowadzam się na wieś, jestem na etapie wyboru systemu ogrzewania. Czym palicie w Waszych piecach? Ekogroszkiem, drewnem, czy innym materiałem?
Re: Czym palicie w Waszych domach? Temat ogrzewanie
Post autor: olaff »
W tych czasach nie ma co ogrzewać węglem, bo jak wiadomo on nas truje. Tylko gazowe ogrzewanie ma sens, w każdym razie ja myślę o zdrowiu swoim i swojej rodziny i dlatego wybrałem ogrzewanie gazowe. Co do konkretów to w gaz zaopatruję się u solidnego dostawcy - w firmie Gal-Gaz https://gal-gaz.pl/kontakt/ z Galewic z województwa łódzkiego. Dostarczają gaz zawsze w terminie i mają rozsądne ceny, także warto ich sobie zapamiętać o ile jesteście z okolicy.